workshops

Algemene informatie
We hebben bij Spruit!Buiten de voorkeur voor een vaste groep kinderen. Daarmee kunnen we de diepte in. Workshops aan elkaar verbinden bijvoorbeeld, de éne keer iets voorbereiden en er de volgende keer mee verder te gaan. Ook bouwen de kinderen motorische vaardigheden voor het koken, kennis en ervaring op. Je leert elkaar ook goed kennen dan, wel zo gezellig! En je gaat er nog lekkerder van koken.

Op dit moment staan er geen workshops gepland. Wel interesse?  Meld je hier aan. Wel geeft Spruit!Buiten kooklessen voor Brede School Culemborg. Aanmelding verloopt via school.

Praktische info
De workshops duren anderhalf uur en afwassen en opruimen horen er ook – zo veel mogelijk – bij! (maar we zijn niet altijd zo streng…). We doen ons best om ook echt op tijd klaar te zijn.

  • Locatie: Stadsboerderij Caetshage in Culemborg
  • Voor wie? Kinderen van 7 t/m 12 jaar
  • Kosten:
    € 50,= voor een serie van 4 workshops
    € 375,= bij opgave in één keer voor schooljaar 2016-2017 * (alle data staan hier)

* Gezinnen die minder draagkrachtig zijn kunnen, bij deelname in een heel schooljaar, dit bedrag vergoed krijgen via het regionaal Jeugdcultuurfonds. Hiervoor kan de basisschool van uw kind een aanvraag doen. Ga naar www.allekinderendoenmee.nl, vul de ouderkaart in,  en lever deze in op de basisschool van uw kind of bij een andere intermediair. Of vraag daar eerst meer informatie.

Voorgaande workshop-series waren:
Workshop-serie ‘Lekkere Lente-Uitjes!’
Hoera! Heerlijk nieuw(e) jong(e) groen(ten)! We zijn weer zoveel mogelijk buiten om te oogsten en koken. Ons menu volgt wat het land te bieden heeft in de lente. In de natuur komen de groene blaadjes het vroegst. Die kunnen we goed gebruiken, want zo heel veel is er in de vroege lente nog niet…
18 maart, 1, 8 & 15 april, 13, 20 & 27 mei, 3 juni 2016

Warme Winter Workshops
In de winter kan niet altijd buiten worden geoogst. Hoe kwamen ze vroeger de winter door zonder veel verse producten? Daar kijken we naar. Hoe bewaar je groenten zonder vriezer? Gelukkig zijn er nog wel de echte wintergroenten! Koken doen we deze serie vaak wel lekker warm binnen hoor!
8, 15, 22 & 29 januari, 5 & 12 februari, 4 & 11 maart 2016

Workshop-serie ‘nazomer en najaar’
Ons menu volgt wat het land biedt in de nazomer en het najaar. In het begin wanen we ons wellicht nog in mediterrane sferen. Na een paar keer maakt dat plaats voor de producten van de naderende herfst. Optimale seizoensbeleving met veel variatie! En natuurlijk heerlijk kokkerellen, nog zo veel mogelijk buiten, in de herfst vast met vuur…
18 & 25 september, 2, 9 & 30 oktober, 6, 13 & 20 november 2015